Láda sörrel kampányol az LMP

2010.08.19. 14:39

Az LMP kampányfőnöke egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját; Karácsony Gergely ezt csütörtöki, a szocialisták fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján mondta.

Minderre azután került sor, hogy a politikus elvitte saját Budapest-programjukat az MSZP-hez, és cserébe szerette volna elkérni a szocialistákét.

Karácsony Gergely mindezt azzal indokolta, hogy miután a múlt héten főpolgármester-jelöltjük, Jávor Benedek nyilvánosságra hozta az LMP-programot, Bihary Gábor, az MSZP fővárosi képviselője plágiummal vádolta meg őket.

Az LMP kampányfőnöke közölte, szerették volna látni az MSZP programját, de azt az interneten sehol sem találták, és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt oldalán is csak annyit láttak, hogy "fejlesztés alatt". Ezért bement a szocialisták székházába, ahol Szanyi Tibor MSZP-s kampányfőnök nevére leadta saját programjukat, és azt kérte a biztonsági őrtől, hogy valakivel hozassa le a szocialistákét.

Miután tíz perc várakozás után senki nem érkezett, a kampányfőnök távozott, és az újságírók előtt egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját.

MSZP: már vihetik is az összes fővárosinak a sört

Szanyi Tibor szerint az MSZP fővárosi programját nem a Jókai utcai székházban kell keresni - bár ott is megvan -, hanem a lakásokban és a postaládákban. Az MSZP kampányfőnöke kérdésre válaszolva reagált arra, hogy az LMP kampányfőnöke - a két szervezet közötti plágiumvita miatt - a szocialisták budapesti székházánál csütörtökön egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját.

Szanyi Tibor a VIII. kerületben Komássy Ákos polgármesterjelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján megmutatta azt a Zöld Budapest című programot tartalmazó füzetet, amelyet az összes budapesti háztartásba eljuttattak.

Olyan nagyon ezt nem kell keresnie az LMP-nek, amelynek aktivistái a hosszú hétvégén kihordhatják minden háztartásba a láda sört, amit ígértek - tette hozzá.