Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Tarlós szobrot állítana II. János Pálnak

2011.05.03. 19:50

Szobrot kaphat a vasárnap Rómában boldoggá avatott II. János Pál pápa Budapesten egy-két éven belül, mondta Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója. A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója azt mondta, egyelőre nincs döntés arról, hol álljon az alkotás, de mint fogalmazott, Tarlós István főpolgármester azt szeretné, ha "méltó helyet" tudnának találni a lengyel származású pápa, Karol Wojtyla szobrának.

A városháza kommunikációs igazgatója szerint várhatóan még az önkormányzati ciklus első felében felállíthatják II. János Pál pápa budapesti szobrát. A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén - a boldoggá avatás előtt néhány nappal - már döntött arról, hogy VIII. kerületi Köztársaság tér a jövőben II. János Pál pápa nevét viseli.

Budapest XVII. kerületének önkormányzata a hírre reagálva tájékoztatott, hogy Rákosmentén már 2008 óta áll egész alakos szobra II. János Pál pápának. A lengyel-magyar barátság hete rendezvénysorozat keretében 2008. március 29-én avatták fel II. János Pál pápa életnagyságú szobrát a rákoshegyi lisieux-i Szent Teréz-templom mellett található Szent István téren. Az alkotást, amely azóta zarándokhellyé vált, Erdő Péter bíboros szentelte fel.

A 2005-ben, 85 éves korában elhunyt II. János Pált vasárnap a vatikáni Szent Péter téren tartott szentmise keretében avatta boldoggá utóda, XVI. Benedek pápa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?