Aliz
6 °C
14 °C

LMP: Léket kapott a Zeppelin

2011.05.04. 14:55

Az LMP budapesti frakciója üdvözli a Fővárosi Bíróság keddi döntését, amiben megsemmisítette az V. kerületi Bécsi utcába tervezett Zeppelin pláza elvi építési engedélyét.

A párt szerint a döntés értelmében mind az V. kerületi, mind az illetékes – akkor közigazgatási, most kormányhivatal – jogszerűtlenül hozta meg döntését a beruházás elvi építési engedélyéről, mert nem kérte ki a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) véleményét.

A frakció emlékeztet: már kétszer javasolták, hogy az új közgyűlés bírálja felül elődje döntését, amivel megszüntette az egyik lebontani kívánt épület, a Fischer-ház műemléki védettségét.

Az Immobilia Real Estate Development (IRED) Kft. ugyanakkor úgy látja: a bíróság döntése nyomán felgyorsulhat a beruházás engedélyeztetése.

"A bírósági ítélet értelmében az V. kerületi önkormányzat, első fokú hatóságként eljárhat a területén épülő Zeppelin projekt engedélyeztetési folyamatában. A Budapest Világörökségéért Alapítvány keresetének erre vonatkozó részét a bíróság elutasította, amikor kimondta: sem abszolút, sem szubjektív kizárási okok nem állnak fent az V. kerületi önkormányzattal, mint engedélyező hatósággal szemben" – olvasható a cég közleményében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?