Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Kirúgnak 479 embert a budapesti iskolákból

2011.06.22. 20:56

Négyszázhetvenkilenc nevelési-oktatási álláshely megszüntetéséről döntött a Fővárosi Közgyűlés tizennyolc igen és tizenhárom nem szavazattal.

A 2011/2012-es tanévre vonatkozó döntés értelmében az intézményvezetők július 1. és szeptember 1. között a törvényi előírás szerint elindítják a felmentéseket és rendes felmondásokat. A fővárosi intézmények oktatóinak létszámkeretét a felmentési, felmondási idők leteltét követően, 2012. május elsején határozzák meg.

A létszámcsökkentést feladatváltozással indokolta az oktatásért felelős főpolgármester-helyettes, valamint azzal, hogy az idei költségvetésben szerepelt a nem kötelezően előírt vezetői és pedagógusi, illetve pedagógiai munkát segítő álláshelyek megszüntetése, továbbá az 5 százalékos fenntartói órakedvezmény elvonása miatti létszámcsökkentés.

Indítványában Csomós Miklós megjegyezte azt is, hogy az önkormányzat felülvizsgálta az intézmények létszámkeretét és az intézmények közötti tervezhető létszám- és álláshely-átcsoportosítás lehetőségét, és megállapította, erre nincs lehetőség.

A megszüntetendő álláshelyeket legalább öt évig nem lehet visszaállítani, kivéve, ha jogszabályból adódó többletfeladatok ezt indokolttá teszik.