Megtiltják a koldulást a piros lámpáknál

2011.09.23. 14:35

December végére eltűnnek a piros lámpánál koldulók a fővárosból – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter. A tárcavezető kifejtette: a rendőrségnek nemcsak a korábban megfogalmazott feladatoknak – így a kisközségek közbiztonságának helyreállításának – kell megfelelnie, hanem új kihívásokkal is szembe kell néznie. Ezek között említette a migráció problémáját, a délről, egyebek mellett Afganisztánból, Pakisztánból érkező illegális migránsok elfogását.

Pintér Sándor ismertette: a rendőrség ezzel párhuzamosan megszünteti a piros lámpánál koldulást is. Jelezte: a központból kifelé indulva haladnak a főváros határai felé, és reményei szerint decemberre eléri célját a pénteken elindított kezdeményezés, és eltűnnek a koldulók a piros lámpáktól.

Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztató szerint a szórólapot osztogató, szélvédőt mosó és egyéb, hasonló tevékenységet folytatók magatartása szabálysértő. A rendőrség határozott fellépést ígér velük szemben, s nemcsak a jogsértést elkövetőket szólítják fel a tevékenység abbahagyására, hanem az őket megbízó, szerződtető, közvetítő vállalkozásokat is megkeresik, illetve tájékoztatják arról, hogy szabálysértő, amit tesznek.