3 metrószerelvény is kiesett a forgalomból

2012.01.23. 17:12

Metrós dolgozóktól származó információink szerint hétfő délutánra három metrószerelvény esett ki műszaki okok miatt, pótlás nélkül a forgalomból az észak-déli (kék) metróvonalon. Ez azt jelenti, hogy a délutáni csúcsban az 1 perc 45 másodperces követési időköz 3 - 3,5 percre növekedhet, ami növeli az ilyenkor amúgy sem kicsi tumultust a központi állomásokon (például Deák tér, Ferenciek tere).

Úgy tudjuk, hogy elméletileg a 4 perces vagy annál nagyobb csúcsidőbeli követési idő már olyan komoly problémákat is jelenthet, hogy akár a metróközlekedést is le kell állítani.

Megkérdeztük a BKV fődiszpécserét is az ügyben, aki 16 óra 45 perckor még csak két vonat hiányáról tudott, és legfeljebb egy perces követésiidő-növekedésről, de forrásaink szerint akkor még nem juthatott el hozzá a harmadik vonat néhány perccel azelőtti kiállásának a híre.

Megkérjük olvasóinkat, ha tömeget látnak valamelyik megállóban, fotózzák le, és küldjék be nekünk erre az e-mailcímre.

Munkatársunk a Deák térről azt jelentette, hogy valóban előfordult 3 és fél perces követési időköz is, de igazán nagy tumultust nem tapasztalt délután hat óra körül az állomáson.