Lezajlott a Budapest Szíve falfirkamentesítése

2012.03.24. 15:16

A Szeretem Budapestet honlapja képes beszámolót közöl a a Budapest Szíve falfirka-mentesítéséről és az Anti-Graffiti Group kisfilm pályázatának díjátadójáról. Szeneczey Balázs főpolgármesteri kabinetfőnök és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója számolt be a falfirkákkal kapcsolatos eredményekről.

Szenecey a nagynyomású tisztítóval
Szenecey a nagynyomású tisztítóval

A Budapest Szíve program a takarítóakciók mellett megelőzésre is nagy hangsúlyt fektet - írják. A SzeBu szervezésében és a BRFK részvételével eddig tíz fővárosi középiskolát kerestek fel, hogy a tagelésről, és annak jogi következményeiről beszéljenek a fiataloknak. Szeneczey Balázs szerint a tiszta, firkától mentes város kép közös érdek, ezért mindenkinek jeleznie kell, ha új tageket lát valahol, hiszen a figyelmen kívül hagyott firkát nagyon gyorsan újak követik.

Vitézy Dávid elmondta, hogy az új Büntetőtörvénykönyv kevésbé engedékeny a rongálókkal szemben, mint elődje. A BKK minden esetben feljelentést tesz a rendőrségen, és továbbküldi a firkálókról készített felvételeket is. A buszokat szintén tagmentesítené a BKK, cserélhető védőfólia segítségével. Összesen 25 millió forintot szántak az Astoria és a Március 15. tér közötti házak megtisztítására, a buszok ablakára szánt védőfólia pedig járatonként néhány tízezer forintba kerülhet.