Kerékbilincset kapott a volt Centrum-vezér

2012.06.18. 14:49

Szabálytalan parkolás miatt megbírságolták Fürst Györgyöt, a kerékbilincselésben egykor élenjáró Centrum Parkolási Kft. volt igazgatóját. Mattfekete Rolls Royce Phantom-ja nemcsak kerékbilincset kapott, a kerületi közterület-felügyelet információink szerint fel is jelentette a volt parkolási főembert, mert nem volt a belvárosi területre behajtási engedélye.

Az egyedi rendszámú Rolls kerékbilincsben, diplomata zászlók nélkül (Fotó: dan300)
Az egyedi rendszámú Rolls kerékbilincsben, diplomata zászlók nélkül (Fotó: dan300)

Így a kerékbilincs levételéért kifizetett 14 600 forint mellett még akár 50 ezer forinttal is megterhelhetik a pénztárcáját. A képet dan300 nevű olvasónk készítette, és töltötte fel az Index Parkolási szégyenfalára.

Mint megtudtuk, az egykori Centrum-igazgató, aki jelenleg a mobilparkolási piacon is vezető pozíciót tölt be az EME Zrt-nél, korábban diplomáciai zászlókkal díszítette fel luxusautóját. A volt szocialista terézvárosi alpolgármester ugyanis Közép-afrikai Köztársaság miniszterétől utazó diplomata útlevelet kapott.

Mivel azonban Fürst nem szerepel a diplomaták listáján, a Rolls Royce rendszáma pedig nem diplomáciai, így semmi akadálya nem volt a büntetésnek.