Egyirányúsították a budai alsó rakpartot

2012.07.18. 08:29 Módosítva: 2012.07.18. 09:42

Várhatóan július 30-ig tartanak a gázvezeték-építés miatti forgalomkorlátozások a budai alsó rakparton. Az I. kerületi Sztehlo Gábor és Friedrich Born rakpartokon a Halász utca és a Döbrentei tér között kell további forgalomkorlátozásokra számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Az alsó rakpartot a Halász utca és a Rákóczi híd között déli irányban egyirányúsították, és korlátozták a sebességet. Az észak felé tartó forgalom ebben az időszakban a felső rakparton kerülheti el a lezárt területet. A Halász utcai lehajtó északi ágában az északi irányba tartó gépjárművek számára a lehajtást az alsó rakparton ideiglenesen létesített jelzőlámpa segíti.

Gázvezeték-építési-munkák-a-budai-alsó-rakparton

Ugyancsak július 18. és 30. között az alsó rakparti lehajtókat északi irányban lezárják a Neumann János utca (Rákóczi hídi északi oldala), illetve a Egry József utca (Petőfi hídi északi oldala) vonalában. Az alsó rakpartra északi irányban a Halász utcánál vagy a Margit hídi lehajtón keresztül lehet visszatérni.

16127753 7e8619af7e1cd60af05567b1f676ea20 xl
Fotó: Nagy-István Gábor / Indafotó

A munkálatok bizonyos szakaszaiban teljes szélességében lezárják az utat, de ezeket minden esetben hétvégékre, illetve az éjszakai órákra időzítik.

Munkatársunk szerint reggel kilenc után a Margit hídtól araszol a sor a Halász utca felé. A Batthány térnél a Halász utcai lámpa megfogja a dél felé autózókat. A felső rakparton laza a forgalom, az alsón kevesen mennek. A Gellért térnél a lámpa megfogja a forgalmat a Bertalan Lajos utcáig, előtte nincs torlódás. A Gellért tér és a Margit híd közötti távot 21 perc alatt lehet megtenni autóval.

Ön is látta?