Városházi sziklakert hungarocelldarabokból

2013.01.25. 14:16

Igen furcsa, messziről díszköves sziklakertnek tűnő installációt helyeztek el a főpolgármesteri hivatal úgynevezett bankszárnyának átriumában, derült ki a szerkesztőségünkbe érkező fotókból.

Kép0324

A jobb sorsra érdemes kőmedencét valaki akkurátusan elrendezett építési hulladékkal töltötte fel. A korábban szigetelőanyagnak használt hungarocell-darabokon gusztusos barna csíkok forgatják meg a kíváncsian közelebb hajoló érdeklő gyomrát.

Kép0326

Mivel nem tudtuk, hogy egy legatyásított fővárosi önkormányzatot mintázó művészi térplasztikáról vagy a hanyag igénytelenség csimborasszójával van dolgunk, megkerestük a városháza sajtóirodáját az ügyben. Választ későbbre ígérték.

Kép0325

A városháza bankszárnya az épületegyüttes legjobb állapotú része, sokáig egy kereskedelmi bank bérelte a fővárostól központi irodának. A szárnyban székel a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció, az MSZP-frakció, és részben a BKK is.

Frissítés: Folyt a medence, szétkapták, megcsinálták, de a hulladék maradt

Megérkezett a megfejtés a Városháza sajtóosztályáról: a medence alól víz szivárgott a közeli irodák padozata alá, amit a benne levő növényekből felgyülemlett túlfolyt víz okozott. Ezért a medencét szakszerűen feltárták, a vizet kitakarították, kiszigetelték. A növények visszatelepítése a költségvetés jóváhagyására vár.

Arra nem kaptunk választ, hogy a koszos hungarocell-darabokkal mi lesz, elmozdításuk feltételezhetően szintén a költségvetés jóváhagyására vár.