Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Brutális földcsuszamlás a színészmúzeumnál

2013.02.25. 10:26

Mostanáig tartott a kutyás keresés, azért hogy kiderüljön, eltemetett-e valakit a törmelék a Stromfeld Aurél úton, írta blogjában Váczi János, a XII. kerületi önkormányzat alpolgármestere vasárnap este.

A bejegyzés szerint feltehetően az olvadás és a kiadós esőzés miatt omlott az útra egy szakaszon a Bajor Gizi Színészmúzeum kőkerítése és kertje. A látvány a rendőr és tűzoltóautók fényében katasztrófafilmbe illő volt, de szerencsére senki se szorult a föld és a romok alá. Váczi János lapunk érdeklődésére közölte, hogy bár az épület minisztériumi tulajdonban van, mindent megtesznek a lehető leggyorsabb helyreállítás érdekében.

A keresőkutyák is átvizsgálták a törmeléket a Stromfeld Aurél utcában, ahol a Bajor Gizi Színészmúzeum kertjének három méter magas kő támfala és kerítése dőlt a járdára, húsz méter hosszan, számolt be róla a Tűzoltó Börze Független tűzoltó és katasztrófavédelmi hírfigyelő portál, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapján.

A kő és föld törmelék a XII. kerületi Stromfeld Aurél és a Levendula utca kereszteződésétől majdnem a múzeum bejáratáig zúdult. A kiérkező tűzoltók között az FKI keresőkutyás szolgálata is a helyszínre érkezett, hiszen nem lehetett tudni, hogy a járdán éppen tartózkodott-e valaki az omlás idején.

A kutyák nem jeleztek, így miután a kárhelyszín parancsnoka tájékoztatta a múzeum igazgatóját az intézkedésekről, lezárták a gyalogos forgalom elől a járdát. Statikai vizsgálatot is kért a parancsnok; a szakember megállapította, hogy az omlás vélhetően azért következett be, mert a kő támfalat, amely a földet és a kerítést tartotta, annak idején kötőanyag nélkül építették.  • Vennék
  • Hírek