Duna-korzó: itt a tavasz, duzzad a fa

2013.04.18. 14:43

Különös látványban lehet része annak a napi több ezer turistának és budapestinek, aki a főváros büszkeségének számító Duna-korzón andalog: több helyen felduzzadtak a sétány fáinak gyökerei, ledobva magukról a térkőburkolatot. Még a külföldiek kedvenc fotótémája, a korláton ülő Királylányka szobor is összekomponálható egy eróziós térkőkupaccal.

Azt nem tudni, hogy proteines izomnövesztő-tartalmú készítménnyel kokszolják a korzó fáit, hogy hirtelen ilyen duzzadhatnékuk támadt, vagy lokális minitektonikus mozgások eredménye a púposodás, mindenesetre megkerestük a belvárosi önkormányzatot, hogy szándékozik-e valamit tenni a látvány megszüntetése érdekében. A választ még várjuk.

A korzóbeli állapotokra a Kihasználatlanul blog nyomán figyeltünk fel.

Belváros: Idén minden lesz

A Duna-korzót idén fel fogja újítani a kerület, áll az önkormányzat válaszában. Újratérkövezik a sétányt, rendezik a fák körüli növénykazettákat, javítják, cserélik az utcabútorokat, és felújítják a felszíni vízelvezetést. A teljes környezetrendezés becsült összköltsége bruttó 563 022 750 Ft. A kandeláberek korhű stílusúra cserélése bruttó 97 500 000 Ft.