Májusi változások a budapesti buszjáratokon

2013.04.28. 15:19 Módosítva: 2013.04.29. 09:15

Több változást vezet be május 1-től a BKK a BKV-buszok járatain.

Egyszerűbben, gyorsabban lehet eljutni busszal a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre májustól. Szerdától a jelenleginél sűrűbben, kibővített üzemidővel járnak a repülőtérre közlekedő 200E autóbuszok. A sűrűbb menetrend a turistaszezon végéig, szeptember 30-ig lesz érvényben. Az egyik hajnali Nyugati pályaudvarról induló MÁV-Start vonathoz új csatlakozást biztosít a 900-as éjszakai busz, ezzel kínálva eljutási lehetőséget az első hajnali repülőjáratokhoz is. A 93-as járat egyes megállóit a 200E szolgálja ki a jövőben, a 93-as busz útvonala módosul.

Szerdától az eddig csak esténként és hétvégén közlekedő 109-es autóbuszok új 9-es buszként a hét minden napján, egész nap közlekednek a Bajcsy-Zsilinszky úti fejlesztés részeként. A járat átszállásmentes utazási lehetőséget kínál Kőbányáról és Óbudáról a Belváros felé. A Bajcsy-Zsilinszky úton mindkét irányban buszsávot jelöltek ki a Deák Ferenc tér és a Nagymező utca közötti szakaszon, amelyet a fővárosban már több helyen alkalmazott módon a kerékpárosok számára is megnyitottak.

Szintén szerdától az 5-ös autóbusz vonalán nagy befogadóképességű, csuklós autóbuszokat közlekedtet a BKK a vonalon tapasztalható zsúfoltság csökkentése miatt. Mindez a járat kapacitásának több mint 55 %-os növelését jelenti.