Nem áll meg a BKK-hajó a Kopaszi-gátnál

2013.05.06. 16:47

Május 7-étől, keddtől a BKK D11-es, D12-es és D13-as hajójáratai nem állnak meg a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) kikötőnél.

A kikötő magántulajdonban van, de összeveszett rajta a tulajdonos és a (magán)üzemeltető. Az elhúzódó vitában a személyhajó-kikötő most lejáró használatbavételi engedélyét nem újította meg senki, a BKK pedig a két magáncég vitája miatt nem tudja használni az engedély nélkül maradt kikötőt.

A járatok rövidített útvonalon, északi végállomásuk és a Haller utcai kikötő között közlekednek. A hajók a Haller utcától a menetrendben meghirdetett időpontokban indulnak.

Frissítés: Mint megtudtuk, a két magáncég közötti vita lényege, hogy az üzemeltető egy éttermet is szeretett volna nyitni a kikötőül szolgáló állóhajón, ám az a Kopaszi-gát portugál tulajdonosainak nem tetszett. Ezért a tulajdonos nem hosszabbította meg a használatbavételi engedélyt, hogy az üzemeltetőt el tudja távolítani a helyszínről.

A tulajdonos eljárása azt eredményezi, hogy a BKK-nak kell most kikötőt létesíteni a Kopaszi-gátnál, aminek csak az engedélyeztetése hónapokig eltart. A Kopaszi-gátra, az egyik legnépszerűbb hajóállomásra pedig addig nem lehet majd hajóval utazni.