Új útvonalon jár a 2V villamospótló

2013.06.02. 12:07

A Kossuth tér átépítése miatt hétfőtől a 2V villamospótló autóbuszok új útvonalon, a Széchenyi rakpart (Kossuth Lajos tér) és a Nyugati pályaudvar között, a Jászai Mari teret nem érintve közlekednek, változatlan gyakorisággal - közölte a Budapesti Közlekedési Központ. A Nyugati pályaudvarnál van átszállási lehetőség az M3-as metróra.

Aki Újlipótvárosból érkezik, illetve Buda felől a 4-es vagy a 6-os villamosról szeretne átszállni a 2V villamospótló autóbuszra, a Jászai Mari térről a Honvéd utcához, a 15-ös busz megállójához (a Honvéd utcában a Szent István körút keresztezése után) kell elsétálnia. A rekonstrukció ideje alatt továbbra is rövidített útvonalon, a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között járnak a 2-es villamosok.

A Nyugati pályaudvar irányában a 2V villamospótló autóbuszok a Széchenyi rakpart - Steindl Imre utca - Nádor utca - Vértanúk tere - Báthory utca - Szemere utca - Szent István körút - Nyugati pályaudvar útvonalon közlekednek. A Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) irányában a 2V villamospótló autóbuszok a Nyugati pályaudvar - Szent István körút - Hegedűs Gyula utca - Katona József utca - Pannónia utca - Honvéd utca - Báthory utca - Vértanúk tere - Nádor utca - Zoltán utca - Széchenyi rakpart (Kossuth Lajos tér) útvonalon haladnak.

Hétfőtől a 15-ös, 115-ös autóbuszok is módosított útvonalon közlekednek, ezért a buszokra a Kossuth Lajos tér (Vértanúk tere) metrópótló megállójában is fel lehet szállni.