Beperelheti a BKV a pofozkodó villamosvezetőt

2013.07.31. 11:17

A BKV feljelentheti és személyiségi jog megsértése miatt beperelheti azt a kirúgott villamosvezetőt, aki június közepén megpofozott egy állapotos asszonyt, mert szabálytalanul, a pirosban lépett a jármű elé. A BKV azért fontolgat jogi lépéseket, mert szerintük nem felel meg a valóságnak, hogy a férfi elbocsátása körül szabálytalanságok történtek, írták közleményükben.

Kis Sándort június 19-én hallgatták meg, erről jegyzőkönyv készült, amiben nem szerepeltek olyan tanúk, akiket bármelyik fél kérésére meghallgattak volna. Szerintük a villamosvezető elismerte, hogy pofon vágta a nőt, ezért pedig el kellett bocsátaniuk.

Június 20-án mondtak fel azonnali hatállyal Kis Sándornak, aki három nappal korábban pofozta meg a brit asszonyt. A villamosvezető szerintük megtagadta a felmondási értesítés aláírását és átvételét, azonban az előírt határidőn túl nyújtotta be kérelmét a Munkaügyi Bizottsághoz.

A villamosvezető az Indexnek akkor elmondta, hogy munkajogi pert indít a BKV ellen, mivel a vállalat véleménye szerint több ponton is jogtalanul lépett fel az elbocsátásnál. Kis hangsúlyozta, hogy hibázott, de az esetet sokkos állapotban követte el, így szerinte nem érdemel ekkora büntetést. Arra számított, hogy más munkakörbe helyezik át.

Az eset   komoly vihart kavart, a Facebookon gyűlöletáradat  zúdult   a terhes nőre, tüntetést is szerveztek a vezető mellett. Az Indexen megszólalt a felpofozott terhes brit nő , aki elmondta: azért lépett rosszkor a sínekre, mert reflexből nem balra, hanem jobbra nézett.

Kirúgása előtt is nyilatkozott a villamosvezető is. „Úgy szálltam ki, hogy Úristen, alattam vannak” – idézte fel az esetet az Indexnek. Azt állította, a nő „vigyorgott és bemutatott”, de elismerte: „a cselekedetemre nincs mentség”. A BKV-Figyelő blogban pedig egy szemtanú is beszámolt   arról, mit látott. A rendőrség is nyomoz   az ügyben.