Véget ért a Főtaxisok demonstrációja

2013.08.16. 17:07

Helyreállt a rend, ismét szállítják az utasokat a Főtaxi autói a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A társaság taxis vállalkozói tegnap óta azért tiltakoztak, mert a cég úgy döntött, emeli a fuvarszervezési díjat. A taxis zsargonban leadónak nevezett díj így a korábbi 1250-ről 1700-1900 forintra  emelkedne.

Csütörtökön a taxisok lassító sztrájkkal kezdtek, 10-15 percenként ment fel egy autó a hívásra, így az utasoknak hosszú ideig kellett várniuk. Késő este óta azonban már egyáltalán nem vesznek fel utast. Az akció spontán szerveződött.

„A demonstrálók végül elismerték a leadó emelésének jogosságát” – közölte az Indexszel Vízy András. A Főtaxi szóvivője szerint a céggel megállapodott a taxisok delegációja abban, hogy „a szeptember 1-jével kezdődő egy hónapos tesztidő letelte után” tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy véglegesen megállapodjanak.

„A Főtaxi Zrt. kérése a jövőre nézve, hogy ha a vállakozóknak rendezendő kérdésük van, akkor először tárgyaljanak és ne demonstráljanak, mert a legközelebb hasonlü körülmények között nem ül le a tárgyalóasztalhoz” – figyelmeztetett Vízy.