Fákat ültetett a szelektívbe a Belváros

2013.08.24. 17:01

Sajátos módon oldotta meg az V. kerület a gusztustalanul kinéző hulladékgyűjtő sziget problémáját: fogták a hulladékgyűjtő konténereket, leszedték a tetejüket és a tábláikat, és nemes egyszerűséggel tujákat ültettek beléjük - derül ki a járokelő.hu blogjából.

Április végén érkezett egy bejelentés a Mérleg utcai szelektív szigetről – a blikkes rikkancs háta mögötti játszótérnél –, ahol a kukákból állandóan kifolyik a mocsok és a konténerek mellé is rendszeresen odahordják a lomot az emberek. (...) Erre májusban a közterületesek azt válaszolták, hogy ismerik a problémát, de hát ők csak elviszik a szemetet, más dolguk ezzel nincsen. Valószínűleg kézzel kellett kirakodniuk a kukákat, ahogy a bejelentő képén is látható, mert ahogy írták: "A belváros főutcája projekthez kapcsolódóan megfordították a Mérleg utca forgalmi irányát, ezért ürítő járművünk a gyűjtőpontot sem megközelíteni, sem üríteni nem tudja.

photo(1)
Fotó: jarokelok.blog.hu
A problémáról a kerületi polgármesteri hivatal tud." A bejelentést továbbítottuk az V. kerületnek, ahol nem méltatták válaszra. De egyébként meg nyilván olyan felháborító a látvány rögtön a Belváros Főutcája mellett, hogy mégis érezték, csinálni kell valamit. Fogták, megszüntették a szelektív szigetet és tujákat ültettek a szemetes konténerekbe.

– írják a blogon. A kerület lépése után számunkra logikusnak tűnik, hogy a szelektíven gyűjtött hulladékot pedig ezután a földbe ássák majd el a helyi lakosok.