Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Újabb 7 milliárd a BKV-nak

2013.09.24. 16:19
Kapcsolódó cikkek (1)

A kormány a közösségi közlekedés működésének finanszírozására újabb 7 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít a költségvetésből a fővárosnak - nyilatkozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.

A kormánydöntésnek köszönhetően a támogatással a budapesti tömegközlekedés működésének idei évi finanszírozása véglegesen rendeződik, további költségvetési támogatásra nincs szükség - hangsúlyozta a nemzetgazdasági miniszter. Hozzátette, hogy eredetileg a büdzséből 10 milliárd forint áll rendelkezésre a fővárosi közösségi közlekedés finanszírozására egész évben.

Varga Mihály emlékeztetett arra, hogy márciusban életbe lépett a budapesti tömegközlekedés intézményi és finanszírozási rendszerének megújítását célzó, Budapest 21 Megállapodás.

A miniszter kiemelte: a kormány és a főváros közötti egyezség kimondja, hogy a kormány közreműködik a fővárosi közösségi közlekedés 2013. évi újjászervezésében és lépéseket tesz a Budapesti Közlekedési Zrt. zavartalan működésének fenntartása érdekében.

Ennek eredményeként a kormány már idén augusztusban plusz 7 milliárd forint rendkívüli támogatást nyújtott a budapesti tömegközlekedés zavartalan működésének fenntartására - emelte ki a nemzetgazdasági miniszter.

Az előző és a mostani rendkívüli támogatással béreket, üzemanyagot, közüzemi díjakat, rezsiköltséget és egyéb napi működési kiadásokat finanszírozhatnak- mondta Varga Mihály.

Mint arról korábban beszámoltunk, a támogatás első felének utalásáról augusztusban döntött a kormány.