Tarlós szocialista feljelentésre fejezi le a szippantósmaffiát

2013.09.27. 18:31

Azonnali hatállyal menesztette a Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi (FTSZV) Kft. ügyvezető igazgatóját Tarlós István főpolgármester – közölte pénteken a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.

A döntés hátterében az általunk is megírt ügy áll, melyben három szocialista képviselő feljelentése után kiderült, az FTSZV dolgozói illegálisan helyezték el a szippantott szennyvíziszapot a pestlőrinci Cséry-telepen. A helyiek által készített kép- és videofelvételek alapján erős a gyanú, hogy már két éve foylik az illegális szennyvíz lerakása: a cég szippantós autói rendszeresen a talajba temetik veszélyes hulladék minősítésű rakományukat.

A feljelentők úgy tudták, hogy a vállalat dolgozóinak egy részét zsarolással kényszerítették az együttműködésre, de egy ilyen tevékenységhez valószínűleg rengeteg menetlevelet és szállítólevelet is hamisítani kellett.

A Főpolgármesteri Hivatal ugyanakkor leszögezi, hogy az ügyvezető közvetlen felelőssége a vizsgálatok jelenlegi fázisában kétséget kizáróan még nem állapítható meg, a kirúgást a „vezetői közvetett felelősség és a jelenség súlya” indokolta.

A kedden megkezdett belső vizsgálatot tovább folytatják, és a Főpolgármesteri Hivatal a Cséry-telep teljes kármentesítésének ügyében is tovább tárgyalnak a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-vel.