Ön mit szólna be a szemetelőknek?

2013.10.17. 16:18

Kocsis Máté polgármester versenyt hirdetett az egyik kereskedelmi rádió műsorában, írja a jozsefvaros.hu. Bárki ötletet adhat, hogy milyen mondatokkal figyelmeztessék a közterület-fenntartók a szabálytalankodókat a hangos térfigyelő kamerák segítségével. Lapunk megpróbál segíteni.

Budapesten elsőként Józsefvárosban vannak hangos térfigyelő kamerák: a Gutenberg téren, a Nap utca és a Leonardo da Vinci utca kereszteződésénél, valamint a Losonci téren. Ezeknek a szerkezeteknek az a legnagyobb előnyük, hogy a közterület-felügyelők és a rendőrök nemcsak látják a szabályszegőket, hanem rögtön fel is szólíthatják őket arra, hogy fejezzék be, amit csinálnak. A józsefvárosi hangos térfigyelő kamerák egyelőre még csak teszt üzemmódban működnek, de hamarosan élesben reccsennek majd rá a szemetelőkre és rongálókra, számol be róla a kerületi lap.

Amikor rádreccsen a lármafa

A jelenlegi szöveg, mint az nemrég készült videónkban hallható, elég szürke, papírízű és rettentően hivatalos, nem csoda, hogy az önkormányzat változtatni kíván rajta. Mi egyelőre három javaslattal élünk gondolatébresztőnek, szavazzon, melyik lenne a legjobb. (A saját javaslatokat kommentekbe várjuk.)

Mit recsegjen a lármafa a szabálytalankodóra?