CD-tisztító tűnt bombának az Andrássy úton

2014.01.15. 17:43

Feloldották az útlezárást az Andrássy úton a Káldy Gyula út és Székely Mihály közötti útszakaszon. A lezárást egy gyanús csomag miatt rendelték el a kiérkező rendőrök.

Az Andrássy út 6. alatt lévő OTP-fiók előterében háromnegyed ötkor egy bombagyanús csomagot találtak. A csomagot a fiók biztonsági őre egy közeli szemétkosárba helyezte. A tűzszerészek ezután a helyszínre érkeztek. A sugárutat egy órára száz méteres szakaszon lezárták, nem csak az autók, de a gyalogosok elől is. Az autókat már az Oktogonnál elterelték.

CD-tisztító okozott riadalmat

Hat órakor kiderült, hogy bombának egy CD-tisztító tűnt. 18:20-kor az OTP fiókja már szabadon megközelíthető volt, az ATM-ből pénzt is vettek fel az ügyfelek.

Már jól jár a 105-ös busz

A 105-ös busz módosított útvonalon közlekedett, fél hétkor azonban helyreállt a menetrend..    

Lezárt boltok, üres úttest

Tudósítónk jelentése szerint a fiókban végig bent voltak a dolgozók, őket láthatóan nem engedték ki. A rendőrség által lezárt száz méteres biztonsági szakaszon belül viszont voltak, akik lejöttek kutyát sétáltatni, és gond nélkül kiengedték őket a lezárt területről.

„Az úton már nincs forgalom és az összes üzletet bezárták” – írta a helyszínről öt óra után egy olvasónk. Kálmán szerint az Andrássyra néző házak kijáratait is lezárták. Az Andrássy út 9. alatt lakókat például arra kérték, hogy a házat a Paulay Ede utca felőli kapun át közelítsék meg.


Nagyobb térképre váltás

Hétfőn a CIB bank Lehel úti fiókja előtt robbant bomba. Az akcióban senki sem sérült sérült meg.