Ilyenek lesznek az új BKK-jegyautomaták

2014.02.26. 16:06

Hamarosan legördülnek a gyártósorról a BKK új jegyautomatái, amiket 2014 tavaszától elkezdenek kihelyezni a nagyobb megállóknál, áll a BKK Facebook-oldalán.

A modern automatákból a jegyeket és a bérleteket is meg lehet vásárolni. Az érintőképernyős készülékek érmét, papírpénzt és bankkártyát is elfogadnak majd.

Mint arról beszámoltunk, az új jegyautomaták gyártásáról, telepítéséről és üzemeltetéséről szóló szerződést tavaly szeptemberben írták alá a januárban kiírt közbeszerzésen nyertes T-Systems Magyarország Zrt-vel.

A T-Systems Magyarország nettó 5,7 milliárd forintos ajánlattal nyerte a tendert. Ez az összeg magában foglalja a készülékek gyártását, szállítását, telepítését és 5 éven át tartó teljes körű üzemeltetését.

1559295 642714329120392 570769552 o
Fotó: Facebook / BKK

Az új hálózat kiépítésekor az automaták elhelyezkedését is újragondolják. Azok megtalálhatók lesznek minden metró- és sok HÉV-állomásnál, valamint a város összes fontos nappali és éjszakai közlekedési csomópontján – ott is, ahol jelenleg nincs vagy csak időszakosan van nyitva pénztár. A cél, hogy minél több helyen legyen éjjel-nappal elérhető és használható automata Budapesten.

Az új készülékek többnyelvű menürendszerrel rendelkeznek, így a külföldi turistáknak is segítséget jelentenek majd.