Éjfélkor is öntik a sódert a csipogó gépek

2014.11.09. 01:47 Módosítva: 2014.11.09. 16:52

"Felháborító hogy éjfélkor szombaton kell ezt csinalni" - írja olvasónk az alábbi videó kíséretében.

Csalogány bem rakpart sarok

"Ráadásul reggel fél 8-kor már erre kel az ember" - folytatja. Hiába szép a kilátás, amikor az ember aludni akar, akkor a folyamatos tolatójelzés, majd a katarzisként érkező sóderzuhatag tényleg zavaró tud lenni.

A BKK telefonszáma van kiírva a környéken, ha panaszt kell tenni, de olvasónk szerint a BKK erről nem tud semmit.

Itt épp a BKK nagyszabású beruházása zajlik a budai fonódó villamoshálózat kiépítésére, október 22-től körülbelül egy évig tart. Nappal óriási közlekedési dugókat okoz, de ezek szerint éjszaka sincs egyszerű dolguk a munkásoknak.

Frissítés: A BKK az Index kérdésére vasárnap délután azt válaszolta, hogy "a BKK az előzetes tájékoztatásának megfelelően, a mai napon vágányzárat biztosított a vele szerződött kivitelező konzorciumnak, a Szentendrei HÉV födémjének próbaterheléséhez, teherbírásának ellenőrzéséhez. Az ehhez szükséges előkészületi és végrehajtási munkák időszakosan valóban járhattak a lezárt Bem rakparton a megszokottnál nagyobb zajjal. Ezek, a HÉV hétfői elindulásához szükséges munkálatok azonban – az alagút belső statikai ellenőrzésével – a mai nappal befejeződnek. A próbaterhelésekkel járó éjszakai munkavégzés egyszeri, egynapos alkalom volt, melyre általánosan nem kell számítani". 

Mint írták, a Budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódó munkák általában reggel 7 órakor kezdődnek. A munkák jelenleg az ütemezésnek megfelelően haladnak, ezért a későbbiekben éjszakai munkavégzésre általánosan nem kell számolni.