Nyílt dürrögés a közgyűlésben

2015.01.28. 12:51 Módosítva: 2015.01.28. 14:10
Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester és Tarlós István a szocialista Tüttő Kata szépségéről beszélgettek a fővárosi közgyűlésben. Kovács úgy tett, mintha nem tudná, kicsoda a korábban szintén képviselő Tüttő, és csak a csinos arcán és vörös haján akadt volna meg a szeme.

Több fontos előterjesztésről is döntött szerdán a fővárosi közgyűlés, de az ülés legnagyobb érdeklődést, sőt derültséget kiváltó jelenete az volt, amikor a fideszes padsorban ülő Kovács Róbert Péter képviselő, XVI. kerületi polgármester szeme megakadt a szemben, a szocialisták között ülő, vörös hajú hölgyön. A képviselő egyből szót is kért.

Egy csinos arcú, vörös hajú fiatal hölgyet vettem észre, aki a fülbe súgás módszerével segíti a szocialista képviselőket. Nem ismerem őt, nem tudom, hogy új képviselő lenne-e.

– mondta. 

A kínos jelenet azzal folytatódott, hogy Kovács ezután kérte Tarlós István főpolgármestert, hogy segítsen neki, ki a hölgy, aki ott ül vele szemben. Szinte már csak a telefonszámát nem kérte el.

Tarlós a következőt válaszolta:

Az én szívemnek oly kedves Tüttő Kata, egykori képviselő asszony, aki a székeken helyet foglal. Akárhogy meresztgetem baloldalra a szemem, nála kellemesebb látványt nemigen fedezek fel – különösen Tóth Jóskában nem –, mert az ő szépsége körülbelül az enyémmel vetekszik.

Ezután a főpolgármester megmagyarázta Tóth „Jóskának” (a XIII. kerület szocialista polgármesterének), hogy csak azért mondta ezt, „mert mi vagyunk az az idősebb korosztály, aki ezen nem bántódhat meg, meg talán mi vagyunk a legöregebb polgármesterek is”. 

Végül Tarlós megkérte Tüttő Katát, hogy ha lehet, egy picit húzódjon hátrébb, 

mert képviselőnek nézik a végén.

Sőt felajánlotta neki, hogy ha akar, foglaljon helyet mögötte a pulpituson, őt nem fogja zavarni. Trippon Norbert képviselőnek pedig, ha lehet, a szünetben súgjon a fülébe, mert egy kicsit zavarba ejtő.

A jelenet után, amin többen nevetni kezdtek, Tüttő Kata – aki az előző ciklusban még valóban képviselő volt a fővárosi közgyűlésben, és mindenki, így Kovács is jól ismeri – azt nyilatkozta lapunknak, hogy megszokta már a polgármester stílusát.

A testület délelőtt egyébként döntött egy városarculattal, innovációval és kreatív iparral kapcsolatos feladatokat ellátó nonprofit gazdasági társaság létrehozásáról, a 3-as metró járműfelújításához kapcsolódó hitelfelvétel pályázati kiírásáról, valamint a fővárosi településszerkezeti tervről, valamint rendezési szabályzatról.