Március közepéig csak a Margit hídig jár a HÉV

2015.02.19. 10:48

Szombaton és vasárnap a Batthyányi tér és a Szépvölgyi út között, majd hétfőtől március 13-ig a Batthyány tér és a Margit híd budai hídfője között nem jár a H5-ös HÉV, helyette pótlóbuszok szállítják az utasokat, olvasható a BKK oldalán.

A leállás oka, hogy a budai fonódó villamoshálózat építéséhez kapcsolódva munkálatokat végeznek az alagútban. Mint már megírtuk, a fejlesztés célja, hogy a jelenleg széttagolt budai villamosvonalak ismét egységes hálózatot alkossanak úgy, hogy a 17-es villamos egyesül három budai járattal: a 19-es, a 41-es és a 61-es villamosvonalakkal. Ezzel Óbudáról átszállásmentes, kötöttpályás kapcsolat jön létre a Batthyány tér, a Széll Kálmán tér, a BAH-csomópont, a Móricz Zsigmond körtér, Albertfalva, valamint Kelenföld felé.

A budai fonódó villamoshálózatra új, alacsonypadlós, légkondicionált CAF villamosok érkeznek a jövőben. A kivitelezés már idén ősszel elindult, de a legjelentősebb forgalomkorlátozással járó munkákat 2015 tavaszán és nyarán végzik majd. A budai fonódó összköltsége: 17,6 milliárd Ft, ebből a Széll Kálmán téri ág költsége 12,5 milliárd Ft, a Bem rakparti ág költsége pedig 5, 1 milliárd Ft.