Ilyenek lesznek a 3-as metró új állomásai

2015.03.04. 10:00

Eredményt hirdetett a BKK a 3-as metró állomásainak rekonstrukciójára kiírt tervpályázatán, melyet az Építész Stúdió Kft. nyert meg.

A közlekedési központ pályázatának fő céljai között szerepelt, hogy a már meglévő metróállomások felszíni épületei a kor esztétikai és funkcionális követelményeinek megfelelően újuljanak meg, továbbá hogy a vonal esetleges északi meghosszabbításához készüljenek állomástervek.

Mint a BKK oldalán lévő közleményben olvasható, a bírálóbizottság értékelése szerint az Építész Stúdió Kft. pályaműve teljesítette azokat az elvárásokat, hogy az új épületek illeszkedjenek a városképbe, költségtakarékosak és környezettudatosak legyenek. Mint írják, a cég „magas színvonalú” tervet készített az Arany János és a Pöttyös utcai, valamint a Klinikák állomás meglévő épületeinek átalakítására, továbbá a 3-as metró leendő Óceánárok nevű megállójának épületére is – ami az új megállók típusépülete lesz.

A közlemény szerint az állomások engedélyezési és kiviteli terveinek elkészítése, valamint az engedélyezés lefolytatása az év végén, jövő év elején várható. Tehát az építkezés feltehetően csak 2016-ban kezdődhet meg.