Szögletes lett a fonódó, légkalapáccsal ívesítik

2015.10.21. 06:57

„Szeretném ezt a munkafolyamatot megosztani veletek, mert én nem bírok leállni a csodálattal. Ha jól megfigyelitek, a képen az történik, hogy a lépcsőzetes formára kiöntött sín alatti betonágyat ívesítik légkalapáccsal. Csak azt nem értem, hogy ha 15 méterrel odébb sikerült ívesre önteni a betont, akkor itt miért nem?” – írta olvasónk, Zoltán.

Mi sem értettük, ezért feltettük ugyanezt a kérdést a BKK-nak. A BKK válasza szerint a múlt heti hosszú, nagy esőzés miatt a munkagödörben felhalmozódott csapadék alámosta a kitérőt. Az alámosás mértékének megállapítására, illetve a helyreállítás miatt a kitérő szélét körülbelül 50 centiméterrel vissza kellett bontani. A visszabontás és a helyreállítás költsége a vállalkozót terheli.

Olvasónk azóta újra írt, és mint közölte, a beton szélét mára lefaragták, és már tökéletesen követi a sín ívét. Szóval a BKK vagy félreértette a kérdést, vagy félre akarta érteni. Mint írja, számára az a vicces, hogy felépítettek és kiöntöttek valamit szögletesre, amit ívesre kellett volna, aztán kvázi lefaragták, mint egy szobrot. Ha ez a rutin, akkor talált egy piaci rést.