Több villamos sem a megszokott módon jár majd hétfőtől

2016.04.23. 10:04

Pályafelújítás miatt hétfőtől módosul a 28-as, a 28A, a 37-es, a 37A és a 62-es jelzésű villamos közlekedése. A munkák várhatóan május második feléig tartanak, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

  • A közlemény szerint a VIII. kerületi Teleki László téren több ütemben pályafelújítást, síncserét, a peronok melletti és közötti szakaszon pedig út- és burkolatépítést végeznek vasárnap 22 órától kezdődően. Emiatt hétfőn az első járat indulásától a felújítás következő ütemváltásáig a Kis Fuvaros utca és a Dobozi utca között a 28-as, a 28A, a 37-es és a 37A villamos váltakozó irányban, csak a Blaha Lujza tér irányú vágányon jár. A villamosok mindkét irányban a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) irányú Teleki László térnél állnak meg.
  • Szintén hétfőtől a 62-es villamos módosított útvonalon, a Rákospalota, MÁV-telep és a Keleti pályaudvar között viszi az utasokat. A szerelvények a Keleti pályaudvar felé a Fiumei úton a Magdolna utca megállóig a menetrend szerinti, majd a Fiumei úton a 24-es villamos menetrend szerinti útvonalán, ezután a Festetics György utca-Keleti pályaudvar útvonalon halad. Rákospalota, MÁV-telep felé a Keleti pályaudvar-Festetics György utca-Fiumei úton a 24-es villamos menetrend szerinti, majd a Magdolna utcától újra a saját menetrend szerinti útvonalán halad.
  • A 62-es villamosok egyik irányban sem érintik a Blaha Lujza tér (Népszínház utca), a II. János Pál pápa tér és a Teleki László tér megállóhelyet, és ideiglenesen a 24-es villamos Keleti pályaudvar és Dologház utca megállójában állnak meg.
  • Szintén módosított útvonalon közlekedik hétfőtől a 217E autóbusz, mindkét irányban. Pestszentlőrinc, Szarvas csárda tér felé a Népszínház utcáig a menetrend szerinti, majd a Nagy Fuvaros utca-Mátyás tér-Szerdahelyi utca-Karácsony Sándor utca-Baross utca-Orczy tér módosított útvonalon halad. A Blaha Lujza tér (Népszínház utca) felé a Baross utcáig menetrend szerinti, majd a Lujza utca-Teleki László tér-Szerdahelyi utca-Mátyás tér-Nagy Fuvaros utca-Népszínház utca módosított útvonalon halad. Ebben az irányban a II. János Pál pápa tér megállóhely kimarad. Az autóbusz ideiglenesen a 99-es autóbusz II. János Pál pápa tér megállóhelyén áll meg a Nagy Fuvaros utcában.
  • Az útépítési munkák ideje alatt, hétfőtől jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani a Népszínház utca Alföldi utca és Dobozi utca közötti szakaszán. Az útszakaszt a Népszínház utca közvetlen közelében, az Alföldi utca és a Nagy Fuvaros utca-Szerdahelyi utca útvonalon lehet elkerülni, de javasolt a Baross utca vagy a Fiumei út igénybevétele, írta az MTI szerint a BKK.