Kázmér
-2 °C
15 °C

Tarlós: A közterület-felügyeletet nem pénzbehajtásra találták ki

2017.03.27. 09:10 Módosítva: 2017.03.27. 09:10

Tarlós István szerint változtatni kell a közterület-felügyeletek szellemiségén, mert ezt a szervezetet nem pénzbehajtásra találták ki. A főpolgármester az autósok bírságolása miatt módosítást kezdeményez az ügyben.

A főpolgármester hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: problémás, hogy a közterület-felügyelők a térfigyelő kamerák felvételei alapján büntetnek. Szerinte ezzel következetesen és visszatérő módon követnek el szabálytalanságot. A közterület-felügyelő akkor büntethetne szabályosan, ha nem egy szobában ülve csak a kamera felvételére támaszkodva szabna ki büntetést, hanem a helyszínen intézkedne. 

Megpróbálok beavatkozni amennyiben igaz az, hogy Budapest egy város, és minden kerületben én vagyok a főpolgármester.

A kerületi közterület-felügyeletek még teljesen önállóak és eléggé dezorganizáltan működnek, értékelte a helyzetet Tarlós. A főpolgármester szerint "a szellemiségüket is, és a helyzetüket is érdemes volna felülvizsgálni".

Tarlós szerint a közterület-felügyeletet nem arra találták ki, hogy az autósokat üldözve szabályos "pénzbehajtásnak látszó akciókat bonyolítsanak le". Régóta rossz szemmel nézi azt is, hogy

az óvodáknál és az iskoláknál reggel és délután megjelenek kerületi közterület-felügyelők és kényszerhelyzetben lévő szülőket büntetnek.

 

Tarlós István túlzónak tartja, hogy 50 ezer forintra büntetnek autósokat egyes szabályszegések miatt, ezért módosítást kezdeményez ez ügyben is. A rendőrségnél és a belügyminiszternél javasol módosítást a közterület-felügyelettel kapcsolatban.

D  AS20170315021
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Tarlós azt mondta: a lakossági elégedetlenség nagyon nagy mértékű ezekben az ügyekben. Nem az autósok üldözése és a pénzbeszedés az egyetlen feladata a közterület-felügyeleteknek - jelentette ki.

Utánanéz annak is, hogy a közterület-felügyelőknek van-e érdekeltségük minél több bírság beszedésében, mert ha igen, akkor azon változtatni kell.