László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeállt a mobilgát-koalíció

2017.10.16. 11:22

Elkezdődött a római-parti népszavazás aláírásgyűjtése, amelyben a kezdeményező Együtt és Párbeszéd pártok mellett a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Momentum is részt vesz, jelentette be a kilenc párt hétfői közös sajtótájékoztatóján. A pártok együtt kezdik meg a fővárosi népszavazáshoz szükséges szignók összegyűjtését.

Mint arról beszámoltunk, múlt hét kedden a Kúria megváltoztatta a Fővárosi Választási Bizottság döntését és hitelesítette a római-parti mobilgát megépítésével kapcsolatos népszavazási kérdést, ami így szólt:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Fővárosi Közgyűlés helyezze hatályon kívül a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmi létesítményének nyomvonalával kapcsolatban hozott 229/2017. (IV.5.) számú határozatát?

A helyi népszavazást Béres András, a Párbeszéd elnökségi tagja, III. kerületi önkormányzati képviselő és Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke nyújtotta be, magánszemélyként. A népszavazáson kezdeményezésük szerint a budapestiek vehetnének részt. Az aláírásgyűjtést októberben kezdenék, a népszavazásra az országgyűlési választásokkal egy időben kerülhetne sor.

A fővárosi közgyűlés szerdán rendkívüli közgyűlésen tekinti át a mobilgát ügyét. Elképzelhető, hogy a testület magától visszavonja a kérdéses rendeletet, így okafogyottá téve a népszavazási kezdeményezést.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!