Katalin
-2 °C
3 °C

Hétfőn megszűnik a trolibusz-végállomás az Arany János utcánál

DMARC20190214006
2019.02.14. 10:41

Hétfőn megszűnik a trolibusz-végállomás a budapesti Arany János utcai metróállomásnál lévő, felújítás előtt álló Podmaniczky téren, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton lehet felszállni - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Az V. kerületi Podmaniczky teret az önkormányzat közösségi térré, városi ligetté alakítja át, a Fővárosi Önkormányzat támogatásával. Emiatt február 18-ával a 72-es és a 73-as trolibusz végállomását áthelyezik, a járművekre a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Podmaniczky tértől a Nyugati pályaudvar felé vezető szakaszon, a mozi előtt lehet felszállni.

A tér átalakításáról január közepén írtunk részletesen, a tervek szerint a Bank utca és az Arany János utca egyirányúvá válik, 30 százalékkal nő a zöldfelület, 82 új fát ültetnek, megújul a közvilágítás, valamint természetes kőburkolattal látják el a területet. A rekonstrukciós munkák a kerület beruházásában, a kormány és a főváros támogatásával valósulnak meg, a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek.

(Borítókép: Mónus Márton / MTI)