Egy rágcsáló miatt nem járt a 3-as metró a felújított szakaszon

2019.04.10. 09:07 Módosítva: 2019.04.10. 12:31

Nem járt az M3-as metró az Árpád híd és Újpest-központ megállók között szerda délelőtt – tudtuk meg olvasónktól. A felújított metrószakaszt március 30-án adták át, de tíz nappal később egy kisebb elektromos tűz miatt reggel 8:45 és 9:46 között megint pótlóbuszokkal szállították itt az utasokat. 

A helyszínen már 9 órakor megtudtuk, hogy a Gyöngyösi utcai megállóban lehetett kisebb tűz, és emiatt zárták le a szakaszt.  A katasztrófavédelem később megerősítette információnkat. Azt írták, a Gyöngyösi utcai aluljáróban füstölt egy kábel egy elektromos szekrényben. A füstölést, izzást már a tűzoltók kiérkezése előtt sikerült eloltani. Most átszellőztetik az aluljárót, addig kiürítették az aluljárót. 

   

A metró 9:46-tól már újra teljes vonalon jár (a most felújított déli szakaszon kívül), és a BKV kiadott egy közleményt, hogy egy kisállat okozta a tüzet, ami miatt le kellett zárni.

A BKV szerint az M3 metró északi szakaszának felújítási munkái során "a gyorsabb és biztonságosabb anyagmozgatás megvalósítása érdekében az alagutat a földfelszín felé megnyitották, emellett nagy mennyiségű földmunkák is voltak a felújítás időszaka alatt. A megnyitott alagútszakasz körbekerítése és biztonsági őrzése mindvégig biztosított volt, azonban hermetikus lezárása nem volt megvalósítható. Ennek következményeként kerülhetett be egy kistestű emlősállat a Gyöngyösi utca metrómegálló üzemi területén elhelyezkedő elektromos szekrénybe, itt zárlatot okozott, ami a mai napon a füstjelenséget okozta".

A metró ezen szakaszát március 30-án adták át felújítva az utazóközönségnek több hónapos csúszás után, az átadást élőben közvetítettük.

Ön szerint milyen állat okozta a tüzet?  • Hírek
  • Bankszámla