11:00, November 28.
Kamerun 3
Szerbia 3
al-Dzsanúb Stadion G csoport
14:00, November 28.
Koreai Köztársaság 2
Ghána 3
Education City Stadion H csoport
17:00, November 28.
Brazília 1
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, November 28.
Portugália 0
Uruguay 0

A taposásos kátyúzási technika csak ideiglenes megoldás a BKV szerint

2019.06.27. 13:33 Módosítva: 2019.06.27. 13:42

A BKV közlése szerint a cég dolgozói hideg aszfalt felhasználásával "balesetmegelőzési célú helyreállítást" végeznek azon a videón, amelyet szerdán az Index is közölt. A videón az látható, hogy két munkás valamilyen anyagot borít a villamossínek melletti egyik kátyúba, majd egyikük apró lépésekkel megtapossa az anyagot. A BKV az Index kérdésére a munka szakszerűségéről nem foglalt állást.

Mint megírtuk, a hidegaszfaltozás legfeljebb ideiglenes megoldásnak tekinthető az úthibák javítására. Ennél a speciális anyagnál a kötési reakció csak komolyabb mechanikai igénybevétel, például döngölés vagy vibrálás hatására indul be.  A BKV az Index kérdéseire küldött válaszában azt írta: a videón látható villamospályája felújítását külső kivitelező végezte. A kivitelezőnek bejelentették a garanciális hibákat, ők a javításokat alkalmanként elvégzik, azonban újabb és újabb hibahelyek jelennek meg.

Amíg a külső partner el tudja végezni a garanciális javításokat, addig a BKV Zrt. dolgozói hidegszfaltozzák az úthibákat. 

Ez a megoldás ugyan nem tartós, de átmenetileg a közvetlen balesetveszély elhárítására alkalmas. A külső kivitelező keresi a hosszú távon is megbízható megoldást nyújtó technológiát a hibahelyek keletkezésének megelőzésére.  • Hírek
  • Bankszámla