Huba
17 °C
33 °C

Szokott-e buszozni Aba Botond?

2005.08.30. 16:31
A Törzsasztal vendége augusztus 31-én, szerda délelőtt fél tíztől Aba Botond, a BKV vezérigazgatója. Kérdezzen bátran - vagy szerényen!

Aba Botond a törzsasztalban

Szabotázs vagy provokáció miatt szenvednek áramütést a trolivezetők? Hisz-e abban, hogy valaha is kész lesz a négyes metró? Miért nem hosszabbítják meg a hármas metrót - az eredeti terveknek megfelelően - Káposztásmegyerig? Szokott-e buszozni? Miért gyulladnak ki olyan sűrűn a buszok? Meddig bírják a finom Volvók a durva pesti utakat? Ha egy 94 éves, a sínek közé ülő öngyilkost nem vesz észre a BKV, hogyan akarja kiszúrni az öngyilkos merénylőket? Mi a kedvenc hobbija? Miért nem jár sűrűbben a 75-ös troli?

Akár ezeket a kérdéseket is felteheti augusztus 31-én, szerda délelőtt fél 10-től Aba Botondnak, a BKV vezérigazgatójának. Ha kérdezni akar, kattintson ide.


A BKV válaszol

Aba Botond abban az évben született, amikor felfüggesztették a metró építését (1953). A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán végez akkor, amikor a legtöbb ZIU-9-es troli érkezik Budapestre. (1976). Az egyetem elvégzése után a 65-ös villamos megszűnéséig a Vilatinál dolgozik, innen kerül a BKV hoz (1980). A műszaki főtanácsosi és a vezérigazgató-helyettesi poszt után a négyes metró megépítésére vonatkozó tender visszavonása évében lett a BKV vezérigazgatója (1993).