Jenő
-3 °C
6 °C

Szokott-e buszozni Aba Botond?

2005.08.30. 16:31
A Törzsasztal vendége augusztus 31-én, szerda délelőtt fél tíztől Aba Botond, a BKV vezérigazgatója. Kérdezzen bátran - vagy szerényen!

Aba Botond a törzsasztalban

Szabotázs vagy provokáció miatt szenvednek áramütést a trolivezetők? Hisz-e abban, hogy valaha is kész lesz a négyes metró? Miért nem hosszabbítják meg a hármas metrót - az eredeti terveknek megfelelően - Káposztásmegyerig? Szokott-e buszozni? Miért gyulladnak ki olyan sűrűn a buszok? Meddig bírják a finom Volvók a durva pesti utakat? Ha egy 94 éves, a sínek közé ülő öngyilkost nem vesz észre a BKV, hogyan akarja kiszúrni az öngyilkos merénylőket? Mi a kedvenc hobbija? Miért nem jár sűrűbben a 75-ös troli?

Akár ezeket a kérdéseket is felteheti augusztus 31-én, szerda délelőtt fél 10-től Aba Botondnak, a BKV vezérigazgatójának. Ha kérdezni akar, kattintson ide.


A BKV válaszol

Aba Botond abban az évben született, amikor felfüggesztették a metró építését (1953). A Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki Karán végez akkor, amikor a legtöbb ZIU-9-es troli érkezik Budapestre. (1976). Az egyetem elvégzése után a 65-ös villamos megszűnéséig a Vilatinál dolgozik, innen kerül a BKV hoz (1980). A műszaki főtanácsosi és a vezérigazgató-helyettesi poszt után a négyes metró megépítésére vonatkozó tender visszavonása évében lett a BKV vezérigazgatója (1993).

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?