Ödön
1 °C
11 °C

Megint szabadságra ment Aba Botond

2007.02.05. 22:14
Egy hónapos tárgyalássorozat után sem jutott dűlőre a BKV és Aba Botond arról, hogy a volt vezérigazgató megy vagy marad. A tárgyalásokat ezért ma megszakították és Aba Botond határozatlan időre szabadságra vonult - tudta meg az Info rádió.
Mint azt az Info rádió a BKV kommunikációs igazgatóságán megtudta, az átadás-átvételi eljárás lezajlott a volt és a jelenlegi vezérigazgató között, de arról nem született döntés, hogy mi legyen Aba Botond további sorsa.

Nem kapott megfelelő ajánlatot Aba

Korábban Antal Attila, az új vezérigazgató azt nyilatkozta, hogy január elejétől megkezdi a tárgyalást Aba Botonddal. Ekkor még egyikük sem zárta ki, hogy a volt vezérigazgató valamilyen poszton a BKV-n belül marad. Az InfoRádió értesülése szerint a BKV eddig nem nyújtott Aba Botondnak megfelelő ajánlatot, aki ezért ahhoz ragaszkodik, hogy a cég teljesítse a munkaszerződésében foglaltakat.

A volt vezérigazgató bonyolult jogviszonyban áll a BKV-val. Aba Botondnak 1980-tól folyamatos munkaviszonyban áll a BKV-val, éves prémiumát viszont menedzser-szerződés szabályozza. Nemrég kiderült, hogy decemberben úgy szavazott meg neki 4,5 millió forint prémiumelőleget a BKV igazgató tanácsa, hogy nem volt megújítva a menedzser-szerződése. A döntést a cég felügyelő bizottsága vizsgálja.

Vizsgálják, mekkora végkielégítés járna Abának

Azt pedig, hogy mekkora végkielégítés járna Aba Botondnak a BKV-nál eltöltött 26 év után, még most is számolják a Városháza jogászai.

Az új igazgató jogállása sem teljesen tiszta. A BKV igazgatósága két hete nem hagyta jóvá Antal Attila vezérigazgató munkaszerződését, mert nem egyeznek az álláspontok abban, hogy a vezérigazgatót munkaviszony vagy megbízás alapján foglalkoztassák.

Aba Botond - még BKV-vezérigazgatóként - tavaly szeptemberben szabadságra ment. Akkor egyhónapos nyaralását szeptember 4-én kezdte meg, miután Demszky Gábor főpolgármester bejelentette: leváltaná őt. Ekkor még a Combinók még mindig nem közlekedtek rendszeresen. "Ennyit a felelősségről" - kommentálta Aba szabadságát akkor Demszky, aki az önkormányzati választásokra készült.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?