Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Alagsorba költöztetnék a diákokat

2008.03.19. 20:18
Alagsorba költöztetnék a ferencvárosi Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola diákjait ősztől. Az összevonásra ítélt budapesti iskola tanulói ugyanis nem férnek be a fővárosi önkormányzat által kijelölt új iskola épületébe. A tisztiorvosi szolgálat szerint azonban alagsorban nem szabadna termeket építeni, igaz ezt jogszabály nem tiltja- adta hírül az RTL Klub Híradója.

Idén júniustól 300 lengyeles diáknak kellene a Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola Wesselényi utcai épületébe járnia, de abba az épületbe a két iskola tanárai szerint nem fér be 10 osztály.

Az önkormányzatnak azonban már van ötlete. Germánné Vastag Györgyi, a főváros oktatási bizottságának elnöke azt mondta, hogy az alagsorban működnek olyan termek, amelyeket csoportbontáskor, például egy nyelvi csoportok elhelyezésére használnak.

Ezeket a jövőben is használni fogják- tette hozzá. Szeptemberig még az ilyen műhelyekből is tantermek épülnek, hogy mindenki beférjen.

Az ÁNTSZ szerint azonban ilyen termekben nem szabadna elméleti órákat tartani, mert ha szellőztetnek, akkor kipufogó gáz és por megy a termekbe. Tehát az ablakokat eleve be kellene zárni és mesterségesen cserélni a levegőt. A törvény szerint ugyanakkor egy ilyen tanterem kialakításhoz az önkormányzatnak a tisztiorvosi szolgálattól nem kell engedélyt kérnie.

A Lengyel Gyula Kereskedelmi Szakközépiskola jelent meg a legtöbbet a médiában a bezárásra ítélt fővárosi iskolák közül. A diákok, a szülők és a tanárok különböző akciókkal, tüntetésekkel próbálták megmenteni az intézményt. Hiába, a főváros 19 iskolát, köztük a Lengyel Gyulát is összevonta más intézményekkel, mert egyre kevesebb volt a diák.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?