Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Csütörtökön dől el a főpolgármester-helyettes sorsa

2004.11.22. 21:08
Csütörtökig biztosan a posztján marad Atkári János főpolgármester-helyettes. Atkári János egy költségvetési vita kimenetelétől tette függővé maradását, amelyre más források egyre kevesebb esélyt látnak. Atkári amiatt helyezte kilátásba távozását, hogy Demszky Gábor főpolgármester elvonta tőle a forrásmegosztással kapcsolatos egyeztetési feladatokat.
Atkári az Index érdeklődésére hétfőn azt mondta. "Egy költségvetéssel kapcsolatos, függőben lévő kérdéstől függ, hogy maradok-e" - mondta a főpolgármester pénzügyekkel foglalkozó helyettese, aki nem kívánta elárulni, hogy pontosan melyik ügy miatt fontolgatja lemondását. A szóban forgó ügyről csütörtökön szavaz a Fővárosi Közgyűlés. Atkári szerint vannak próbálkozások a kérdés "elfogadható formájú rendezésére", de erről sem kívánt részleteket mondani.

Az Index más forrásból úgy értesült, több mint valószínű, hogy a távozását már többször meglebegtető Atkárit ezúttal nem fogják maradásra biztatni. "Budapestnek fejlődnie kell" - fogalmazott egyik forrásunk, arra utalva, hogy a pénzügyeket kezelő főpolgármester szűkmarkúan bánt a fővárosi forrásokkal.

Információink szerint a fővárosi vezető egy összesen körülbelül húszmillió forintos, a szocialisták által szorgalmazott beruházás miatt fontolgatja lemondását. Atkári János amiatt is kilátásba helyezte távozását, hogy Demszky Gábor főpolgármester elvonta tőle a forrásmegosztással kapcsolatos egyeztetési feladatokat.

Demszky Gábornak nincs tudomása arról, hogy helyettesei közül Atkári János (SZDSZ) és Vajda Pál (MSZP) távozna posztjáról. A főpolgármester hétfőn Budapesten tartott sajtótájékoztatóján nem kívánt nyilatkozni az elmúlt napokban megjelent ez irányú híresztelésekkel kapcsolatban.

A városvezetői értekezlet hétfői ülésén nem vett részt a főpolgármester pénzügyi helyettese. A tanácskozás résztvevői Atkári János távollétének okát azonban nem tudták. Hozzátették, nem került szóba az ülésen az a múlt héten felmerült vélemény, miszerint Atkári János távozna posztjáról.