József, Bánk
-7 °C
0 °C

Nem kommentálja Demszky korábbi bizalmasai eltávolítását

2005.06.24. 15:17
Atkári János jogfosztása a Városházán csaknem teljesnek mondható. Vele együtt közeli munkatását, Pócs Attilát is lefokozták: ő berelte a fővárost.

Beperelte a városházát Pócs Attila fővárosi önkormányzat volt irodavezetője. A per hétfőn kezdődik. A városháza sajtóosztálya szerint Demszky Gábor főpolgármester nem akarja kommentálni volt bizalmasa perét.

Az InfoRádió szerint Pócs Atkári János főpolgármester-helyettes közvetlen munkatársa és jobbkeze volt. Pócsot nemrég indoklás nélkül minősítettek vissza irodavezetői beosztásából. Atkári Jánost és bizalmi embereit az elmúlt hónapokban fokozatosan szorította ki a hatalomból a főváros vezetése.

Pócs azzal indokolta a pert, hogy decemberben indoklás nélkül vonták meg munkaköreit, és aláírási jogkörét, és minősítették vissza vezetői beosztásából, valamint azt is sérelmezi, hogy mindezt akkor tették, amikor betegállományban volt.

Atkári János hatásköreit tavaly év vége felé folyamatosan csökkentette Demszky Gábor főpolgármester. A politikusnak mára "hatásköre nem, csak a címe maradt". A hivatalos indok szerint a fővárosi új szemléletű pénzügypolitikát akart bevezetni. Atkári a bizalmi válság kezdetét Demszky horvátországi nyaraló-ügyére teszi, szerinte a főpolgármester elvesztette a közbizalmat, nem szabadna újra indulnia a címért.