Boglárka
19 °C
35 °C

BKV: 13+1 vezérjelölt

2008.07.07. 20:18
Tizenhárom magánszemély és egy cég, egy zrt. nyújtott be pályázatot a BKV vezérigazgatói posztjára.

A pályázatokat tartalmazó borítékokat hétfőn közjegyző jelenlétében bontották fel, szerdára készül el ez ügyben a hivatalos közjegyzői irat.

Tóthfalusi Györgyöt (SZDSZ), aki a háromfős bírálóbizottság és a BKV igazgatóságának elnöke is, hétfőn az MTI nem tudta elérni. A múlt héten úgy nyilatkozott, hogy július végéig nem hoznak nyilvánosságra a pályázatokkal kapcsolatban semmilyen információt.

A tervek szerint a vezérigazgató kinevezésére jogosult fővárosi önkormányzati gazdasági bizottság július 29-i ülésén dönt az új cégvezetőről, aki augusztus 1-jétől öt éven át töltheti be pozícióját.

Az önkormányzatot vezető MSZP-SZDSZ koalíció vezetői ragaszkodnak ahhoz, hogy a gazdasági bizottsági döntés előtt a képviselőcsoportok állást foglaljanak a jelöltekkel kapcsolatban - közölték koalíciós politikusok.

Lakos Imre (SZDSZ), a városüzemeltetési bizottság elnöke is elképzelhetetlennek tartja azt, hogy a gazdasági bizottsági döntést a frakciók állásfoglalása nélkül hozzák meg. Leszögezte, hogy a döntés nem lehet csupán a gazdasági bizottságba delegált koalíciós képviselők magánügye.