Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pereli a BKV-t a volt közlekedési igazgató

2008.06.25. 14:55
Somodi László a visszahelyezését követeli, mert álláspontja szerint mondvacsinált indokokkal mondtak fel neki. Közben idén az ötödik igazgató távozik a BKV-tól.

Pert indított a BKV ellen a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon Somodi László, a BKV korábbi közlekedési vezérigazgató-helyettese, mert álláspontja szerint megalapozatlan indokokkal mondtak fel neki.

Az értesülést Somodi László megerősítette az Indexnek. Hozzátette, hogy nem pénzt követel, hanem a visszahelyezését szeretné elérni.

Somodi Lászlót április 30-án súlyos szakmai gondatlanság miatt rendkívüli felmondással bocsátotta el a BKV. Az indoklás szerint a volt igazgató úgy készítette el az idei menetrendi változásokat tartalmazó paraméterkönyvet, hogy azt a főváros szakmai alkalmatlanság miatt nem fogadta el.

Somodi szerint a menetrendet a megrendelő főváros által megadott paraméterek alapján készítette el, és azt a háromnegyed éves előkészítő munka után, a cégtől való távozása után röviddel a főváros illetékes bizottsága nagy többséggel, konszenzussal el is fogadta.

A volt igazgató közölte, hogy először egy másik munkakört kínált fel neki a BKV vezetése, majd miután ezt nem fogadta el, azt ajánlották, hogy távozzon közös megegyezéssel. A menedzsment részéről tett kritikák megalapozatlansága miatt az utóbbit sem tudta elfogadni. A rendkívüli felmondás miatt végkielégítést sem kapott.

Újabb igazgató távozik

A BKV közleménye szerint újabb igazgató távozik a cégtől. Tóth Norbert gazdasági vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel hagyja el posztját július 18-án. A vezető a magánszektorban tervezi további karrierjét.

A vezérigazgató-helyettes munkájával mind a BKV megbízott vezérigazgatója, Balogh Zsolt, mind pedig a menedzsment tagjai elégedettek voltak, de elfogadják Tóth Norbert döntését, aki végkielégítés nélkül lép ki a BKV Zrt.-től.

Tóth Norbert néhány hónapon belül az ötödik igazgató, akitől megválik a BKV. Idén év elején távozott Antal Attila, aki a használtbusz-tender botrány kirobbanása után egészségügyi okokból felmentését kérte. Április végén bocsátották el Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettest és Bosnyák Gyula stratégiai igazgatót. A napokban távozott a BKV-tól Nemcsics Róbert informatikai igazgató is.

Antal Attilát a BKSZ vezetésébe jelölik

Továbbra is az eddigi tagokat, köztük Antal Attila volt BKV-vezérigazgatót jelölte a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség Kht. (BKSZ) felügyelőbizottságába. Az önkormányzat csütörtök-pénteki közgyűlésének napirendjére pótkézbesítéssel vetetné fel a főpolgármester-helyettes ezt a javaslatát. (MTI)