Paszkál
10 °C
15 °C

Pereli a BKV-t a volt közlekedési igazgató

2008.06.25. 14:55
Somodi László a visszahelyezését követeli, mert álláspontja szerint mondvacsinált indokokkal mondtak fel neki. Közben idén az ötödik igazgató távozik a BKV-tól.

Pert indított a BKV ellen a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon Somodi László, a BKV korábbi közlekedési vezérigazgató-helyettese, mert álláspontja szerint megalapozatlan indokokkal mondtak fel neki.

Az értesülést Somodi László megerősítette az Indexnek. Hozzátette, hogy nem pénzt követel, hanem a visszahelyezését szeretné elérni.

Somodi Lászlót április 30-án súlyos szakmai gondatlanság miatt rendkívüli felmondással bocsátotta el a BKV. Az indoklás szerint a volt igazgató úgy készítette el az idei menetrendi változásokat tartalmazó paraméterkönyvet, hogy azt a főváros szakmai alkalmatlanság miatt nem fogadta el.

Somodi szerint a menetrendet a megrendelő főváros által megadott paraméterek alapján készítette el, és azt a háromnegyed éves előkészítő munka után, a cégtől való távozása után röviddel a főváros illetékes bizottsága nagy többséggel, konszenzussal el is fogadta.

A volt igazgató közölte, hogy először egy másik munkakört kínált fel neki a BKV vezetése, majd miután ezt nem fogadta el, azt ajánlották, hogy távozzon közös megegyezéssel. A menedzsment részéről tett kritikák megalapozatlansága miatt az utóbbit sem tudta elfogadni. A rendkívüli felmondás miatt végkielégítést sem kapott.

Újabb igazgató távozik

A BKV közleménye szerint újabb igazgató távozik a cégtől. Tóth Norbert gazdasági vezérigazgató-helyettes közös megegyezéssel hagyja el posztját július 18-án. A vezető a magánszektorban tervezi további karrierjét.

A vezérigazgató-helyettes munkájával mind a BKV megbízott vezérigazgatója, Balogh Zsolt, mind pedig a menedzsment tagjai elégedettek voltak, de elfogadják Tóth Norbert döntését, aki végkielégítés nélkül lép ki a BKV Zrt.-től.

Tóth Norbert néhány hónapon belül az ötödik igazgató, akitől megválik a BKV. Idén év elején távozott Antal Attila, aki a használtbusz-tender botrány kirobbanása után egészségügyi okokból felmentését kérte. Április végén bocsátották el Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettest és Bosnyák Gyula stratégiai igazgatót. A napokban távozott a BKV-tól Nemcsics Róbert informatikai igazgató is.

Antal Attilát a BKSZ vezetésébe jelölik

Továbbra is az eddigi tagokat, köztük Antal Attila volt BKV-vezérigazgatót jelölte a fővárosi önkormányzat nevében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes a Budapesti Közlekedési Szövetség Kht. (BKSZ) felügyelőbizottságába. Az önkormányzat csütörtök-pénteki közgyűlésének napirendjére pótkézbesítéssel vetetné fel a főpolgármester-helyettes ezt a javaslatát. (MTI)