Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb BKV-igazgató repült

2008.06.18. 18:12
Az Index információi szerint szerdán közös megegyezéssel távozott a BKV-tól Nemcsics Róbert informatikai igazgató. Ő a negyedik távozó vezető idén, szaporodnak viszont az ideiglenesen megbízott igazgatók.

A BKV megerősítette az Index információját, hogy szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a társaság informatikai igazgatója, Nemcsics Róbert. Az informatikai vezető végkielégítés nélkül ment, a feladatok átvételére Kiss Attilát jelölte ki a BKV Zrt. vezetése. Felek a munkaviszony megszűnésének okát a megállapodásban nem határozták meg.

Úgy tudjuk, hogy Nemcsics Róbert nevéhez fűződik egy befulladt és egy jól haladó projekt: az előbbi a többször visszavont Elektra elektronikus jegyrendszer bevezetése, az utóbbi pedig az elektronikus forgalmi és utastájékoztatási rendszer.

Szintén az ő szakmai felügyelete alá tartozott a BKV informatikai üzemeltetésére kiírt pályázat. A tendert azután írták ki, hogy a BKV felbontotta az együttműködési megállapodást a korábban a feladatra szerződött T-Systems-szel, mert drágának találta a szolgáltatást. A pályázat eredményhirdetése várhatóan csúszik.

Az Index úgy értesült, hogy az igazgató a BKV-levélügyben a rendőrségnek nem támasztotta alá azt a sajtóverziót, hogy ismeretlenek kémprogramok segítségével szerezték meg a cég belső elektronikus levelezését.

A BRFK-t jelenleg is nyomoz az ügyben, és a nyomozás lezárásáig nem adnak információt.

Igazgatók útilapuval

A sort Aba Botond nyitotta meg 2007 elején, akit tíz évnyi regnálás után váltott Antal Attila, a Nógrád Volán igazgatója. Idén év elején távozott Antal Attila is, aki a használtbusztender-botrány kirobbanása után egészségügyi okokból felmentését kérte. A közlekedési céget néhány hónapja Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató vezeti. Április végén repült Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettes, valamint Bosnyák Gyula stratégiai igazgató. Somodi helyett szintén megbízott igazgatóként Mihálszky Gábor intézi a közlekedési ügyeket.