Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új vezérigazgató-helyettes a BKV-nál

2008.05.21. 16:13
Mihálszky Gábor lett a megbízott közlekedési vezérigazgató-helyettes a BKV-nál. Ő vezeti a forgalomirányítási főosztályt is.

Mihálszky Gábor megbízotti kinevezése annak a jele, hogy a BKV-nál már nem akarnak hosszútávú személyi döntést hozni az új vezérigazgató kinevezése előtt. Ezért eshetett a válasz a BKV üzemirányítási szervezetét 20 éve erősítő szakemberre.

Az új vezető a tavalyi év közepéig – 10 éven át – fődiszpécsereként dolgozott, vagyis szolgálata alatt a BKV operatív kérdésekben döntési jogkörrel rendelkező vezetője volt, a napi forgalmi jelentéseket is ő készítette el. Később az e szervezeti egység felett álló főosztály vezetője lett, akihez a diszpécser szolgálaton kívül a menet- és forgalomirányítás, valamint forgalombiztonsági területek is tartoznak. Gyakorlatilag ő és emberei a felelősek mindazért, ami az utcán történik.

Mint emlékezetes a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettesi posztja azért ürült meg, mert Balogh Zsolt (szintén megbízott) vezérigazgató szakmai alkalmatlanság miatt kirúgta Somodi Lászlót. Mihálszky képviseli a sztrájktárgyalásokon Somodi eltávolítása óta a (szakmai) vezetést, a paraméterkönyvvel kapcsolatos ügyeket azonban nem ő, hanem Budai László szolgáltatásfejlesztési- és tervezési főosztályvezető vitte tovább.