Erik, Alexandra
8 °C
18 °C

Új vezérigazgató-helyettes a BKV-nál

2008.05.21. 16:13
Mihálszky Gábor lett a megbízott közlekedési vezérigazgató-helyettes a BKV-nál. Ő vezeti a forgalomirányítási főosztályt is.

Mihálszky Gábor megbízotti kinevezése annak a jele, hogy a BKV-nál már nem akarnak hosszútávú személyi döntést hozni az új vezérigazgató kinevezése előtt. Ezért eshetett a válasz a BKV üzemirányítási szervezetét 20 éve erősítő szakemberre.

Az új vezető a tavalyi év közepéig – 10 éven át – fődiszpécsereként dolgozott, vagyis szolgálata alatt a BKV operatív kérdésekben döntési jogkörrel rendelkező vezetője volt, a napi forgalmi jelentéseket is ő készítette el. Később az e szervezeti egység felett álló főosztály vezetője lett, akihez a diszpécser szolgálaton kívül a menet- és forgalomirányítás, valamint forgalombiztonsági területek is tartoznak. Gyakorlatilag ő és emberei a felelősek mindazért, ami az utcán történik.

Mint emlékezetes a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettesi posztja azért ürült meg, mert Balogh Zsolt (szintén megbízott) vezérigazgató szakmai alkalmatlanság miatt kirúgta Somodi Lászlót. Mihálszky képviseli a sztrájktárgyalásokon Somodi eltávolítása óta a (szakmai) vezetést, a paraméterkönyvvel kapcsolatos ügyeket azonban nem ő, hanem Budai László szolgáltatásfejlesztési- és tervezési főosztályvezető vitte tovább.