Vilhelmina
11 °C
28 °C

A BKV folyamatosan megsérti az fb határozatait

2008.04.29. 12:54
A BKV nagyon súlyos működési zavarát jelzi, hogy az fb határozatait sorozatosan sérti meg Balogh Zsolt, a cég vezérigazgatója, olvasható Vitézy Dávid, a társaság felügyelőbizottsági tagjának közleményében. Szerinte Balogh Zsoltnak és Regőczi Miklósnak, a cég kommunikációs vezérigazgató-helyettesének távozniuk kell, és helyüket közlekedési szakemberekből álló vezetőknek kell felváltaniuk.

Alkalmatlan feladata ellátására a BKV megmaradt menedzsmentje, közölte Vitézy Dávid, a cég felügyelőbizottságának (fb) Fidesz által delegált tagja kedden. A közlemény szerint a BKV öt felsővezetői posztjából kettő üres, a megmaradt menedzsment pedig alkalmatlan feladata ellátására. A társaság nagyon súlyos működési zavarát jelzi, hogy az fb határozatait sorozatosan sérti meg Balogh Zsolt, a cég vezérigazgatója, akinek egyébként nincs is vezetői felhatalmazása a Fővárosi Közgyűléstől, csak megbízottként látja el feladatát.

A kialakult helyzetre az fb-tag szerint egyetlen megoldás látszik: Balogh Zsoltnak és Regőczi Miklósnak, a cég kommunikációs vezérigazgató-helyettesének, illetve a nevükkel fémjelzett cégvezetésnek távoznia kell, és helyüket közlekedési szakemberekből álló vezetőknek kell felváltaniuk.

Vitézy Dávid közleményében emlékeztetett, az fb - a használtbusz-tender vizsgálatának végeredményeként - arra kérte fel a cég vezetőségét, hogy vonja le a személyi konzekvenciákat a kommunikáció területén, ez azonban még nem történt meg, Regőczi Miklós még mindig a helyén van.

A megbízott vezérigazgató működése óta a cég menedzsmentje már harmadik esetben sérti és veszi semmibe a felügyelőbizottság döntését, állapította meg. Bár már egy hónapja lejárt a határidő, Balogh Zsolt továbbra is eltitkolja a BKV érvényben lévő tanácsadói szerződéseit a felügyelőbizottság elől, illetve kifejezett kérés ellenére a 2008. évi üzleti terv mellékleteként nem adott beszámolót a 2007-es stabilizációs program eredményeiről sem, áll a közleményben.

"Elképzelhetetlen lett volna, hogy egy korrupciógyanús ügyben megállapított felelősök továbbra is vezető pozíciót tölthessenek be. Nincs kételyem abban, hogy mindez Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes tudtával, sőt, bátorítására történik" - olvasható Vitézy Dávid közleményében.

A BKV vezetősége hétfőn menesztette Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettest és Bosnyák Gyula stratégiai igazgatót, mert a vezetésük alatt készített idei paraméterkönyv szakmailag alkalmatlan.