Judit
3 °C
7 °C

A BKV folyamatosan megsérti az fb határozatait

2008.04.29. 12:54
A BKV nagyon súlyos működési zavarát jelzi, hogy az fb határozatait sorozatosan sérti meg Balogh Zsolt, a cég vezérigazgatója, olvasható Vitézy Dávid, a társaság felügyelőbizottsági tagjának közleményében. Szerinte Balogh Zsoltnak és Regőczi Miklósnak, a cég kommunikációs vezérigazgató-helyettesének távozniuk kell, és helyüket közlekedési szakemberekből álló vezetőknek kell felváltaniuk.

Alkalmatlan feladata ellátására a BKV megmaradt menedzsmentje, közölte Vitézy Dávid, a cég felügyelőbizottságának (fb) Fidesz által delegált tagja kedden. A közlemény szerint a BKV öt felsővezetői posztjából kettő üres, a megmaradt menedzsment pedig alkalmatlan feladata ellátására. A társaság nagyon súlyos működési zavarát jelzi, hogy az fb határozatait sorozatosan sérti meg Balogh Zsolt, a cég vezérigazgatója, akinek egyébként nincs is vezetői felhatalmazása a Fővárosi Közgyűléstől, csak megbízottként látja el feladatát.

A kialakult helyzetre az fb-tag szerint egyetlen megoldás látszik: Balogh Zsoltnak és Regőczi Miklósnak, a cég kommunikációs vezérigazgató-helyettesének, illetve a nevükkel fémjelzett cégvezetésnek távoznia kell, és helyüket közlekedési szakemberekből álló vezetőknek kell felváltaniuk.

Vitézy Dávid közleményében emlékeztetett, az fb - a használtbusz-tender vizsgálatának végeredményeként - arra kérte fel a cég vezetőségét, hogy vonja le a személyi konzekvenciákat a kommunikáció területén, ez azonban még nem történt meg, Regőczi Miklós még mindig a helyén van.

A megbízott vezérigazgató működése óta a cég menedzsmentje már harmadik esetben sérti és veszi semmibe a felügyelőbizottság döntését, állapította meg. Bár már egy hónapja lejárt a határidő, Balogh Zsolt továbbra is eltitkolja a BKV érvényben lévő tanácsadói szerződéseit a felügyelőbizottság elől, illetve kifejezett kérés ellenére a 2008. évi üzleti terv mellékleteként nem adott beszámolót a 2007-es stabilizációs program eredményeiről sem, áll a közleményben.

"Elképzelhetetlen lett volna, hogy egy korrupciógyanús ügyben megállapított felelősök továbbra is vezető pozíciót tölthessenek be. Nincs kételyem abban, hogy mindez Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes tudtával, sőt, bátorítására történik" - olvasható Vitézy Dávid közleményében.

A BKV vezetősége hétfőn menesztette Somodi László közlekedési vezérigazgató-helyettest és Bosnyák Gyula stratégiai igazgatót, mert a vezetésük alatt készített idei paraméterkönyv szakmailag alkalmatlan.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?