Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rosszul lett a BKV-vezér

2008.04.26. 19:06
Szombat délelőtt rosszul lett Balogh Zsolt, a BKV vezérigazgató-helyettese, megbízott vezérigazgató, ezért ovoshoz kellett fordulnia.

Az Index információi szerint Balogh Zsolt a munkahelyén lett rosszul. Úgy tudni, az emésztőrendszerével van baj, és elképzelhető, hogy a probléma oka a cég vezetésével kapcsolatos idegesség, stressz.

A történelem ritkán ismétli önmagát, de tény, hogy az előző vezérigazgató, Antal Attila pályafutása úgy ért véget a BKV-nál (pontosabban a véget érés úgy kezdődött), hogy február 18-án kórházba került. Neki a szívével voltak bajok. Amikor felmentését kérte, búcsúlevelében maga írta, hogy "a támadásoknak köszönhetően megromlott az egészsége".

Akkor két fontosabb botrány zajlott a BKV-nál. Aránytalanul drágán akartak használt buszokat venni attól a cégtől, ahol Antal fia dolgozott, valamint az is kiderült, feltűnően nagy, milliárdos összegre kötöttek tanácsadói keretszerződést.

Most is két - összefüggő - téma okoz problémát a közlekedési vállalat menedzsmentjének. Az egyik a paraméterkönyv-botrány, vagyis az, hogy a politika járatritkítást kívánt előírni a BKV-nak, a másik az elsősorban éppen emiatt kitört sztrájksorozat.