Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Paraméterkönyv-felelős nélkül marad a BKV

2008.04.29. 16:45
Egyelőre a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese Somodi László, mivel főnöke írásban még nem mondott fel neki. Kérdéses azonban, hogyan lesz két hét múlva módosított paraméterkönyv-javaslat, hiszen nincs aki irányítsa, koordinálja a feladatot.

Nem fogadta el a felajánlott BKV-n belüli alternatív állásokat Somodi László, pedig felajánlottak neki ötöt is. A BKV tegnap jelentette be, hogy szakmai alkalmatlansága miatt visszahívja a közlekedési vezérigazgató-helyettest, vagyis a cég szakmai irányítóját.

Noha az alkalmatlan dolgozóknak nem szoktak más vezetői, tanácsadói posztot felajánlani, a BKV-nál úgy tűnik belátták, az alkalmatlanság vádja aligha állna meg a munkaügyi bíróság előtt. Ám azt vélhetően nem akarták megkockáztatni, hogy a bíróság visszahelyezze beosztásába Somodit.

A BKV értesüléseink szerint most közös megegyezéssel próbálna búcsút venni Somodi Lászlótól, ám ő egyelőre nem hajlik ennek a megoldásnak elfogadására. A vezérhelyettes ma még ellátta feladatát, mivel írásban eddig nem kapott értesítést a személyét érintő döntésről.

Somodi személyes sorsán túlmutató kérdés, hogyan folytatódik a paraméterkönyv előkészítése.

A lefejezett BKV-s szakmai szervezeti egységeknek már csak két hetük van arra, hogy a főváros szakbizottsága elé terjesszék a módosított paraméterkönyvet. Egyelőre azonban nem látszik, mindezt kik, kinek az irányítása alatt és milyen elvek figyelembe vételével végzik majd el.