Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Jelentkezzen BKV-vezérigazgatónak!

2008.06.06. 15:09
Megjelent a BKV vezérigazgatói pályázatának a szövege a főváros hivatalos honlapján, de ez egy nemzetközi tenderfelhívás esetében kevés érdeklődőhöz jut el.

Tíz nappal a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottságának döntése után pénteken megjelent a BKV vezérigazgatói posztra kiírt nemzetközi pályázata. Igaz, egyelőre csak a főváros saját honlapján, a budapest.hu portálon.

A főpolgármesteri hivatal sajtóosztályán megtudtuk, hogy a tender a jövő héten megjelenik néhány napilapban, valamint a nemzetköziségre való tekintettel az uitp.org honlapon. Ez utóbbi a Tömegközlekedési Cégek Nemzetközi Szövetségének honlapja.

Egyes vélemények szerint a szakmai honlapon csak a látszat kedvéért jelenteti meg a hirdetést a főváros, a szegényes kínálat miatt ugyanis nem sokan kereshetik az oldal álláshirdetéseit. (Jelenleg irodavezetőt keresnek Dubaiba, általános szállítási közgazdászt, valamint kommunikációs szakembereket konferenciák szervezéséhez.)

A budapest.hu-n letölthető pályázatból megtudhatjuk, hogy a vezérigazgató feladatai közé tartozik majd a BKV irányítása, a középtávú stratégia elkészítése, az uniós projektek több százmilliárd forintos kereteinek betartása, a vállalat pénzügyi-, gazdasági stabilitásának hosszú-távú biztosítása.

A jelentkezőnek rendelkeznie kell gazdasági vagy műszaki egyetemi végzettséggel, ötéves vállalatirányítási tapasztalattal, két éves államigazgatásban és/vagy közszolgáltató szektorban szerzett vezetői tapasztalattal és az angol vagy német nyelv tárgyalási szintű ismeretével.

A szerződés öt évre szól, a javadalmazásra a BKV javaslatot kér a jelentkezőktől. A pályázat benyújtásának határideje június 30. A fővárosi közgyűlés gazdasági bizottsága július 31-ig dönt az ügyben.