Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Senkinek sem kellett a BKV jachtja

2005.05.30. 13:41
Egy 12 személyes, leromlott állapotban lévő jachtot még akkor sem lehet ötvenmillió forintért eladni, ha azt maga Demszky Gábor is használta.

Jelentkező hiányában nem kelt el a BKV 12 személyes luxusjachtja a hétfői árverésen, adta hírül az InfoRádió. A rádió szerint az érdeklődők az 50 millió forintért meghirdetett hajó leromlott állapota miatt léptek vissza.

Rent a jacht

Klikk a képre!
A BKV tulajdonában álló fémtestű Carolina kishajó tizenkét személyes, jacht jellegű, motoros hajó. A jachtot 17 millió forintért vásárolta a BKV a kilencvenes évek elején. A járművet az elmúlt években több alkalommal bérelte ki a Főpolgármesteri Hivatal Demszky Gábor számára, reprezentációs célra. A hajón látták vendégül többek között a New York-i kormányzót, és a pekingi polgármestert is.

A Carolinát többen próbaútra vitték, de ezeken kiderült, hogy a hajó nincs jól karbantartva, és sérült is. Hajózási szakemberek szerint javítására akár húszmillió forintot is rá kell költeni, ezért jelenleg nem ér ötven millió forintot, legfeljebb 6-8 milliót.

A BKV tucatnyi sétahajót számláló flottájából mára csak a Carolina maradt. A hajók egy részét eladták, másik részét pedig bérbe adták az elmúlt években. Arról egyelőre nem tudni, hogy a BKV-nak mik a további tervei a jachttal.