Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Süketek párbeszéde a Citadellánál

2005.07.29. 15:22
Nincs előrelépés a Citadella előtt lezárt útszakasz ügyében. Az üzemeltető cég szerint igényes programokkal szórakoztatják a turistákat, és a gyerekek ingyen sétálhatnak a területen. A Kincstári Vagyoni Igazgatóság kivár, és levelezget.

"A Citadellánál jogosan szedünk belépőket"- mondta a Mottone Holdings Kft. képviseletében Sült Tiborné. Mint azt az Index megírta, a Citadellánál egy sorompó zárja le az utat mindkét oldalról, és a sorompón túli területre csak az 1200 forintos belépő megvásárlása után lehet menni. A cég magánútként kezeli a lezárt részt, mondván, az egy helyrajzi számon van az erőddel.

Sült Tiborné elmondta, hogy elvi hozzájárulásuk van a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól (KVI) kulturális rendezvények szervezésére, aminek eleget is tettek. Szavai szerint igényes szórakozást kínálnak az arra vetődő turistának. A kiállításokat szakember segítségével készítették, és azoknak minden részlete korhű. Felvetődik a kérdés, ha a helyrajzi szám közös, akkor magát a Citadellát is bérli-e a cég? "Természetesen, a Citadellát,és az előtte elterülő útat is béreljük, ezért lezárhatjuk azt" - mondta a cég képviselője.

Másra mutogat

Gaskó Gábor a Kft. vezetője, turisztikai tanácsadó szerint van egy támogató levelük a KVI-től, ami engedélyt ad ezekre a kulturális rendezvényekre. "A fesztivál megrendezése 80-100 millió forintba kerül, így jogos az, hogy belépőt szedünk. A Sziget rendezőitól sem kérdezi meg senki, miért ötezer forint egy jegy" - vélekedett Gaskó Gábor.

A fesztivál júniustól egész szeptember 15-ig tart. Arra, hogy utána is marad-e az útzár, a turisztikai szakember csak annyit mondott, szeptemberig tartanak a kulturális rendezvények és szerinte nincs is útzár, ugyanis a sorompóval elzárt útszakasz szerinte helyrajzilag nem tekinthető útnak. Gaskó cáfolta, hogy köze lenne a Veres István nevével fémjelzett Citadella 4U Kft.-hez, de azt azért elárulta, hogy "Veres urat 10 éve barátjának tudhatja".

"A rendezvény területén elhelyeztünk egy panaszkönyvet, de eddig mindenki csak dicsérte a kulturális rendezvényt. Igényes szórakozást nyújtunk, és a gyerekek ingyen is bemehetnek" - tette hozzá Gaskó.

A KVI továbbra sem tud semmit, elmondásuk szerint nekik nincs bérleti szerződésük a Mottone Holdings Kft.-vel. Többször kérték már a céget, hogy az állítólagos szerződést juttassák el a KVI-hez, de nem történt semmi. Ezért most újabb kérelemmel fordulnak a Kft.-hez, és várnak, mondta az Indexnek a KVI illetékese.