Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Csepel polgármesterének nem tetszik a járatritkítás

2008.02.24. 14:57
Tóth Mihály szocialista polgármester levélben tudatta a BKV vezérigazgatójával, hogy a csepeli önkormányzat elutasít minden kedvezőtlen változtatást, és egyeztetést javasolt.

Csepel polgármestere elutasítja a buszjárat-megszüntetésre és HÉV-ritkításra vonatkozó fővárosi elképzeléseket. Tóth Mihály, a kerület szocialista polgármestere szerint a csepelieket nem érheti hátrány a budapesti közlekedésben tervezett változások miatt, ezért egyeztetést javasol a fővárosi közlekedésért felelős vezetőknek.

Tóth Mihály elmondta: miután a sajtóban megjelentek az átszervezésről szóló hírek, levélben hívta fel a Budapesti Közlekedési Vállalat vezérigazgatójának figyelmét arra, hogy a csepeli önkormányzat elutasít minden olyan változtatást, amely kedvezőtlenül érinti Csepel lakosságát.

Hozzátette: a levélben emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat vezetői egy korábbi, decemberben írott levelükben már részletesen kifejtették véleményüket a kerület közlekedését érintő fővárosi tervekről. "Akkor is nyomatékosan hangsúlyoztuk, hogy szó sem lehet a HÉV- és a buszjáratok számának, menetsűrűségének csökkentéséről" - mondta a polgármester.

Tóth Mihály szerint éppen az ellenkezőjére lenne szükség, vagyis HÉV-et gyorsvillamossá átalakítani, és meghosszabbítani az útvonalát déli irányban, valamint a kerület keresztirányú forgalmát új, kötött pályás közlekedési eszköz beállításával elvezetni.

Elmondta, javasolták azt is, hogy az éjszakai járatok mellé állítsanak be egy körforgalmú buszjáratot, amely meghatározott menetrend szerint végigjárná Csepel területét. Felidézte: a levélben jelezték, hogy a Gubacsi híd szűk kapacitása miatt mára már tűrhetetlen helyzet alakult ki, illetve kritikán aluli a BKV- és Volánbusz-végállomás állapota, amit át kellene helyezni.